Summer Well Festival

A festival like a holiday!

Това е мотото на провеждащия се в малкото румънско градче Буфтея фестивал Summer Well. И така и трябва да бъде, затова и реших да ви представя този фестивал, като алтернатива на българския Spirit Of Burgas, който се провежда по същото време. Нищо лично против Спирита, обаче сякаш и тази година са по-забравили да включат някой от наистина актуалните имена в инди, алтърнатив или електронния жанр. А нищо не им пречи така между другото да включат във феста някоя от групите които ще се изявят на Summer Well, хем са наблизо, а и едва ли хонорарите им са чак толкова убийствено високи. Но няма да навлизам надълбоко в тази тема, разни хора, разни стилове, разни фестивали.

И точно затова се явява Summer Well на едва 80-тина километра от българската граница и само на 20 км от румънската столица Букурещ. Фестивалът ще се проведе на 13ти и 14ти август в красивия парк Щирбей в Буфтея, който преди години е бил любимо място за отмора на румънската кралица Мария. Много зеленина, специална зона за отдих и плаж в близост до изкуственото езеро в парка ще се на разположение за тези които са отишли да си починат от натовареното си ежедневие. Освен музикалната програма организаторите ще предложат също така кино, интересни фотоизложби и още куп изненади за които ще научите на място.

Основната музикална програма ще бъде на голямата сцена на фестивала, където на първия ден ще се изявят: Plan B, Mystery Jets, Noisettes, Chew Lips и Graffiti 6, a на вторият Interpol, The Raveonettes, The Wombats, Alex Clare и Chapel Club. Освен основната сцена ще има и втора по-малка сцена, където ще свирят местни румънски групи, като програмата й ще бъде обявена съвсем скоро. Имайки предвид богатата музикална програма и калибъра на групите на феста, цената на двудневният билет е уникално смешна, едва 99 леи, или 45 български лева. Единственият минус може би е, че няма предвиден къмпинг, но имайки предвид близостта на столицата Букурещ и множеството хотели и хостели там, сякаш липсата на къмпинг не е толкова фатална.

официален сайт: http://www.summerwell.ro

билети: http://www.eventim.ro http://www.easytickets.ro/

парк Щирбей: http://www.domeniulstirbey.ro

от Явор (Specta)One comment on “Summer Well Festival

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *