На следващата страница (09.06.13)

powercl

Новата рубрика на Indioteque ще събира периодично някои от появявалите се наскоро интересни анализи, интервюта и есета на музикалната тематика.

Келе Окереке от Bloc Party, които в момента записват предстоящо EP, направи нетипична изява като колумнист в The Guardian, за да сподели мнението си за завистта в музикалната индустрия и собствения си опит с тези чувства. Рядко те пораждат нещо добро, но в случая са дали живот на добре познатата ни Two More Years. 

На страниците на същото издание може да намерите и една от редките медиите появи на Boards of Canada, които разказват за новия си албум Tomorrow’s Harvest, отбелязал края на осемгодишната пауза в кариерата им.

По-рано тази седмица се навършиха 30 години от издаването на Power, Corruption and Lies, втория албум на New Order и този, с който те окончателно излизат от сянката на Joy Division – поне що се отнася до нови идеи и звучене. The Quietus се фокусират върху историята му, в която е намесена и тогавашната им вражда с The Cure.

Напомняме, че в началото на годината изоставените от басиста Питър Хук New Order отбелязаха завръщането с компилацията Lost Sirens, събираща неиздадени песни от последния им до момента студиен проект – Waiting For The Sirens’ Call (2005). Очаква се през есента да чуем и напълно нови песни от тях, но под формата на серия от EP издания.

И още една годишнина, този път отбелязана от Stereogum – днес се навършва десетилетие от издаването на Hail To The Thief на Radiohead, албум, който сякаш ретроспективно се губи в паметта между далеч по-често обсъжданите Kid A и In Rainbows.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *