Soviet Soviet: При нас няма нищо предварително замислено

Италианската пост-пънк група Soviet Soviet ще изнесе първия си концерт в България, част от европейското им турне, като организатори на събитието са приятелите ни от Аларма. На 1-ви юни в софийското кино „Влайкова“ набиращото популярност трио ще представи двата си миниалбума.

Запознахме се през лятото на 2008-ма в един клуб в град Песаро, разказва вокалистът и басист Андреа Джиомети. Искахме да сформираме група, но нямахме идея към какъв стил да се насочим, затова просто започнахме да свирим ден и нощ в студиото. Когато записахме първия си миниалбум през 2009-та, вече имахме ясната представа, че искаме да свирим пост-пънк.


Музиката на Soviet Soviet често е сравнявана със звука на групите в жанра от началото на 80-те като Joy Division и Bauhaus, но според Джиомети това не е търсен ефект. При нас няма предварително предначертани идеи и схеми, просто така се получи. Тази музика идва съвсем спонтанно от нас.

Същата тази спонтанност е причина за избора на името им, зад което няма някакви политически пристрастия, въпреки че интереса им към „съветския свят“.

Много сме развълнувани и щастливи, че имаме възможността да свирим в България и да посетим толкова много непознати за нас места, казва Джиомети. Сигурни сме, че София ще се окаже страхотен град.

Концертът на 1-ви юни ще започне от 21 ч., а първи на сцената на кино „Влайкова“ ще излезят добре познатите на всички Kсетофон. На барабаните ще бъде Светльо от АС.

След България, Soviet Soviet ще посетят Румъния и Унгария.

Светослав Тодоров (The Fein)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *