Премиера на новия клип на The Barbarones – тази вечер в бар Амстердам

ep

Тази вечер от 20 ч. в бар Амстердам The Barbarones ще представят клипа към Sounds Like Nothing, трети от дебютния им албум People & Bricks (2011), чийто тираж на физически носител е вече изчерпан.

‘Клипът е заснет на гьоловете край село Негован, Софийско, и в една репетиционна в София’, разказва вокалистът Явор Петков пред Indioteque. ‘Клипът няма сюжет и е по-скоро импровизация, силно визуален, носещ настроение и усещане, а не някаква конкретна идея. Отдавна мислехме да направим клип към Sounds Like Nothing, но чак сега го реализирахме. Всъщност клипът беше заснет през април 2012 г, но узряването на финалния вариант отне доста време. A w записа на парчето участва барабанистът Михаил Делирадев, тъй като беше правен по времето, в което той свиреше с нас.’

Хората, които стоят зад видеото са режисьорите Дилян Еленков (писател, поет, движещата сила на групата Кака Саря, автор на рисунките към видеоколажа на Sunday) и Дмитрий Ягодин (аниматор и един от създателите на наградения със „Златен кукер“ филм „Баща“), а оператори са Дмитрий Ягодин и Иво Недялков. Освен по актуалния клип, Еленков и Ягодин са работили заедно и по късометражния „5 метра коридор“. Наред с всичко това двамата са и част от първия състав на Кака Саря.

Сътрудничеството между The Barbarones и Дилян Еленков ще продължи и на 16 април, когато в Studio Sounds Like групата ще направи концерт с четене от него и Стефан Иванов.

Представянето тази вечер е с вход свободен, а на него ще може да се купи EP изданието на групата от миналата година The Final Word / Jumping Over The Tracks. За първите двама проявили интерес, то ще бъде подарено, а трима също ще имат възможност да се сдобият с диска, ако изпратят верен отговор на въпроса „Колко парчета има в дебютния албум ‘People & Bricks?“ на имейл barbarones(at)abv(dot)bg. Петима пък ще получат 95-процентно намаление за купуването на EP-то в дигитален формат в Bandcamp.

Клипът към Sounds Like Nothing ще бъде прожектиран в бар Амстердам в 20, 21 и 22 ч.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *