Представяме ви The Shortage

The Shortage са най-новото име на българската алтернативна сцена – утре вечер от 21:30 ч. в “Три Уши” ще пускаме преди и след дебютния им концерт, на който ще чуем над 20 песни – както авторски, така и кавъри, включващи имена като Placebo, Arctic Monkeys, The Cinematics, Black Rebel Motorcycle Club, Queens of the Stone Age и други.

Групата се състои от Тодор Мишинев (вокали и китара), Росен Петров (китара и вокали), Милен Играчев (бас) и Станислав Радулов (барабани, член още на I-Band и Invisible Dreams).

В Shortage сме меломани – имаме много и различни музикални и не само интереси, но определено британските банди и гаражните звуци са химията, която ни свързва”, разказва Радулов, който свири с останалите от края на 2010 г. Първият вариант на състава датира от 2009 г. “Имаме сериозни намерения да създаваме наша музика, но не и на всяка цена – просто за спорта. Предпочитаме нещата да са изгладени до max преди да ги представим пред публика. Стилово е трудно да се определи точно къде се вписват, но това едва ли има значение. На 18-и ще забием една от нашите песни с работно заглавие “Брит” и ще е интересно да проследим реакцията на публиката, това е от най-голямо значение за нас. Тодор е човека с идеите в групата. Когато репетираме той подхвърля рифове и после заедно ги доразвиваме.


Ние правим доста кавъри, но не всички представяме пред хора. Моето мнение е, че кавърът във вида на лична интерпретация на композиция, песен и т.н. на база на основната тема е за предпочитане пред наизустяването 1:1. Поради тази причина обожавам jazz-a. При jazz стандартите е точно така. Харесвам запазената основна тена и моментите с импровизация в етапите на развитие. За нашата група мисля, че бихме приели всяко предизвикателство и едва ли би ни спряло нещо, ако наистина харесваме дадена песен. В някои случаи са необходими по специфични технически средства и музикални умения за постигане на необходимия краен резултат – това може да се окаже пречка, но също така и стимул за развитие. Винаги трябва да си поставяш високи цели и да ги следваш. Това е единственият начин да се развиваш.

Светослав Тодоров (The Fein)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *