Подготовка за Lamb в три етапа

Утре вечер Lamb ще бъдат на сцената на студио „Орфей“, а преди тях  ще чуем Help Me Jones и Mytrip, две имена от две много различни страни на алтернативната музика, но в общо положение на проекти без лесно различими еквиваленти на местната сцена. Ако не ги познавате добре, няколко отправни точки в следващите редове:

Mytrip e дарк ембиънт проект на Ангел Симитчиев (Leaver, Dayin, ex-Expectations), a изявата в неделя съвпада с издаването на дебютната му плоча – лимитираната до 250 копия Empty, която съдържа два мастерирани от Иван Шопов (DJ Cooh/Бalkansky) инструментала – Wait For Me и Wherever You Are. По-рано Mytrip издаде и сплит касетата Brighton Black Coffee с гостувалия в България Тим Хоулхаус, от която в момента може да се намери точно едно копие. Какво да очаквате може да разберете не само от авторските проекти, но и от микса, който направи за нас преди известно време. На живо може да го видите също така в Стокхолм (24.02), София (10.04), Суботица (11.04), Будапеща (12.04), Франкфурт (15.04), Касел (16.04), Берлин (17.04), Дрезден (18.04), Познан (19.04), Битом (20.04), Орадеа (21.04), Тимишоара (22.04), Белград (23.04), Пловдив (24.04), Transfiguration Festival (08.08).

Help Me Jones са кийбордистът, диджей и театрален композитор Константин Тимошенко, който веднъж в радиопредаването ни заяви, че след 1983 г. няма добра музика, Андрония Попова (Nasekomix/Sentimental Swingers) и Марий Росен, познат най-вече като актьор и режисьор. Те са също така автори на един от най-добрите български албуми от последните години, който може би не сте чували – издаденият в много ограничено количество и достъпен дигитално в iTunes Made In China. В Soundcloud може да чуете и ремиксите, които са правили, включително за шведския изпълнител с български корени Кристиан Антила.

Lamb2014_bio_web

Колкото до Lamb, вероятно типично представяне е излишно. Така че просто ще споменем, че миналогодишният им Backspace Unwind е един изключителен разножанров и едновременно с това фокусиран албум, който само показва колко остарял е често стоящият до името им трип-хоп етикет. Ако не сте го слушали, убедете се сами:Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *