Под влиянието на Bernays Propaganda

bernays2015

Bernays Propaganda са група, която е свързана с историята ни – за първи път ги гледахме на Spirit of Burgas през 2009 г. (на крачка от един техен фен – Били Гулд от Faith No More), но истински се запознахме и усетихме музиката им, когато пристигнаха за втория рожден ден на Indioteque. Завърнаха се през 2013 г. – тогавашният им концерт беше първи от огромното им европейско турне, последвано от първото им северноамериканско.

Сега София е отново част от европейските им обиколки – очакваме македонската група на 25 юни в малкия Mixtape 5, благодарение на Аларма Пънк Джаз Фест, в рамките на който те са свирили и преди тук, включително с The Ex и след това със страничните си проекти XaXaXa и Demek (със завърналия се в Bernays Propaganda Саша Павлович). Един от новите членове на групата, Дени Кръстев, пък е гостувал в София с Fonijaедна от онези свръхпродуктивни млади групи, в които броят албуми почти отговоря на годините съществуване.

Освен обновения състав, Bernays Propaganda ще представят песни от предстоящия си четвърти албум. Две от тях са вече онлайн – И двете и Сакав да се залъубам, които отбелязват изненадващ, но естествен завой към по-електронно звучене.

Има и още две причини да посетите концерта на 25 юни: българската група The Black Swells, за която писахме неотдавна, и The Portable Leaver Quartet – резултатът от сливането на ембиънт проектите Portable Elephant и Leaver. Едната половина на Leaver е Ангел Симитчиев (Mytrip), за чийто изяви често сме споменавали, а повече за дуото може да научите от интервюто им в Култура, излязло преди участието им на концерта на King Dude.

Билетите са на цена 10 лв. и може да се открия в Eventim и TicketPlus.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *