По стъпките на No Joy: Wait To Pleasure и Pastel & Pass Out EP (2013)

MEX148 - Cover (500)В навечерието на концерта на No Joy обръщаме внимание към актуалния им албум Wait To Pleasure, голяма част от който ще чуем днес в кино „Влайкова“.

Напоследък рядко се откриват втори албуми, които наистина да разгръщат звученето на дебюта по възможно най-креативния начин, но тук монреалското дуо го прави съвсем успешно. Докато Ghost Blonde (2010) залагаше предимно на шума и спонтанността, Wait То Pleasure има доста по-организирано и разнообразно звучене, и включва песни като Hare Tarot Lies, Blue Neck Riviera, безспорния фаворит Slug Night и навяващата The Cure влияния Uhy Yuoi Yoi, които е трудно да си представиш като част от дебюта. Ако досега индивидуалността на No Joy беше затрупана под дисторжъна и ефектите, то в този албум тя излиза на преден план и то без да е за сметка на естествеността на музиката им.

Групата вече започна да гради следващата глава от историята си като издаде по-рано този месец Pastel and Pass Out EP, което събира само три песни, но пък свидетелстващи за звучене, което постоянно се разраства и придобива все по-оформени композиционно идеи.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *