Off Festival 2011

Отдалечаваме се от Истанбул (но само за малко, защото в следващата фестивална статия ще се върнем отново там) и отиваме на север към Полша. А по-точно – към град Катовице, който през август е домакин на два от личните ми фестивални фаворита това лято. Сега ще говорим за първият от тях и това е алтернативата на алтернативните полски фестивали – OFF Festival.

Фестивалът стартира през 2006 година в малкия миньорски град Мисловице. Програмата през първите две години е съставена основно от местни банди и въпреки това интересната локация и добрата организация на фестивала събират близо 15000 посетители всяка година. Набрал сериозна инерция през първите си години, фестивалът разгръща сериозния си потенциал през 2009 година, когато чуждите групи надвишават числото 30, а сред тях са: The National, Wire, Spiritualized и още един куп актуални артисти. На следващата година OFF Festival се мести в столицата на областта Горна Силезия – Катовице, което е съвсем логично на фона на разрастващите изисквания и популярност на събитието.

Катовице е дом на OFF Festival и през тази година. Събитието ще се проведе в дните между 4 и 8 август в парка на Трите Езера, живописен парк, който се простира между два големи квартала и е любимо място за местните, които се опитват да избягат от забързаното ежедневие. По традиция през първия ден на фестивала се провежда откриващ концерт в културния център на града, а през останалите три дни фестивалът се пренася на четири открити сцени в парка.

Тази година трите големи хедлайнера са: Mogwai ( 5ти), Primal Scream, които представят култовия си албум Screamadelica изцяло (6ти) и Public Image Ltd (7ми ). Останалите групи също не са за изпускане : Glasser, Warpaint, Junior Boys, Low, Blonde Redhead, Gang Of Four, Neon Indian, Junip, Liars, Ariel Pink’s Haunted Graffiti и още много много други. Никак не е зле нали? А на всичкото отгоре билета за цялото това тридневно удоволствие е едва 45 евро ( 55 евро, ако решите да се възползвате от фестивалният къмпинг, разположен буквално на 700 м от сцените ).

И ако ви се струва, че достигането до Катовице е малко по-сложно веднага отидете на сайта на авиокомпанията Wizz Air, която все още предлага изключително достъпни цени за директната си линия от Бургас до Катовице. Така че, ако търсите алтернатива на големите и често разочароващи в програмата си фестивали, OFF Festival е вашето място – фестивал с характер, ясно структурирана програма, залагаща на най-интересното в алтернативната и експериментална музика в момента и при това на доста атрактивна и достъпна цена.

Пълната програма и повече информация тук: http://off-festival.pl/en/2011/

И билети ( 45 евро за три дни и 55 евро за три дни + къмпинг ) тук: http://www.seetickets.com/Event/OFF-FESTIVAL/Dolina-Trzech-Stawow/553022

от Явор Йорданов (Specta)One comment on “Off Festival 2011

  1. ro55en

    оффф, мани че го гледам жално от един месец тоя фест… Иначе Катовице е супер интересен град, дори и без mogwai си заслужава да се види.
    Пиша го пропуск тая година

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *