Ние обичаме неочакваното

PTTD_photo

Psychedelic Trips to Death е млада група от Солун. Създадени са през 2010 г. и черпят вдъхновение от мрачния и суров звук на The Jesus and Mary Chain и Joy Division. През 2012 издават дебютния си албум Malibu, съдържащ ранни записи, които определят бъдещия звук на групата – звук от шумни китари, ледено студени бийтове и емоционални вокали. Две години по-късно излиза и EP-то “Love & Death”. Споделяли са една сцена с The Black Angels, The Underground Youth, Singapore Sling.

В момента работят по нов албум, който към края на 2016 г. ще бъде издаден от британския лейбъл Kinotone Records. Организаторите на Rocket Psyence проведоха интервю с PTTD, които ще можете да видите на живо на 13 май, първата вечер на двудневния клубен фестивал в малката зала на Mixtape 5.

Двудневни билети на цена 20 лв. са налични в Gaba Bar, Ателието, Neu Berlin, The Wrong Bar, Egg Bar, The Muse.

Началото

Всичко се случи съвсем естествено, когато бяхме на 16 години. Започнахме да слушаме рокендрол и малко след това у нас се появи нуждата да творим музика, за да изразим чрез нея различни неща, които ни вълнуват. Сформирахме Psychedelic Trips to Death, въпреки че изобщо нямахме представа как се свири на музикален инструмент.

Влиянията

Да чуем рокендрол за първи път беше събитие, което промени живота ни. Групи като The Stooges или The Cramps те карат да осъзнаеш, че няма граници, които си длъжен да спазваш и това е доста освобождаващо за един творец.

Ако трябва да сключим сделка с дявола и да споделим сцена с любима група, то това ще е концерт със Suicide.

Песен, която е неземно добра и мразим автора й, че ни е изпреварил в написването й? Не се бяхме замисляли от тази гледна точка, но в този случай бихме избрали “Venus in Furs” на The Velvet Underground.

Гърция

Тази сцена се разраства и се усъвършенства точно пред очите ни. Групи като A Victim of Society и Alien Mustangs са отличен нагледен пример за това.

Албумите

Malibu е компилация от ранни записи, които бяха направени на различни места. Те отразяват първата ера на групата. По това време записвахме и барабани, които по-късно бяха заменени от дръм машина.

Love & Death е EP, което включва две презаписани песни от Malibu и две нови. Записът на цялото EP ни отне точно един ден. Чувствахме се сякаш експериментираме и откриваме нови неща за самите себе си. Не бихме направили записите по различен начин, но винаги е добре да осъзнаеш какви са били грешките ти в миналото и да се постараеш да еволюираш.

Този път работим по различен начин. За нас е много вълнуващо, когато правим нещата така, както не сме опитвали преди. Записите ще започнат точно след участието ни на Rocket Psyence Fest. Новите песни ще бъдат изсвирени изцяло на живо и ще бъдат записани чрез аналогова апаратура. Като се има предвид това, те със сигурност ще звучат различно от предишните парчета. Също така, има разлика и в цялостния ни подход към писане на музика. Би могло да се счита, че това ще бъде нашият дебютен албум.

София

Най-добре е да не издаваме нищо и да изчакаме просто да се случи. Ние обичаме неочакваните неща.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *