В очакване на нови албуми от Dandy Warhols, Ultravox, Liars, A Place To Bury Strangers, Vive La Fête

Няколко групи от различни поколения и жанрове внезапно атакуваха с нова музика. Ню уейв величията Ultravox са готови с първия си албум от 18 години насам и първи от цели 28 години с оригиналния си вокалист Мидж Юр. Групата се събра през 2009 г. за турне, което включваше и разпродадени дати, а сега най-после идва и времето за чисто нов материал. Brilliant съдържа 12 песни, сред които Flow, Let It Lie и Remembering, а издаването му е насрочено за 28 май.

През последните години сякаш забравихме за The Dandy Warhols, но ето един добър повод да наваксаме с тях. Албумът This Machine се очаква на 24 април. Може да свалите една от новите песни, Sad Vacation, от сайта на Chicagoist.

http://youtu.be/yK4fxOuQMMY

Експерименталната пост-пънк група от Ню Йорк Liars също подготвят нов албум тази пролет. Той се казва WIXIW, което се произнося като Wish You, а един от продуцентите е Даниел Милър, известен с дългогодишната си работа с Depeche Mode, лейбъла Mute Records и част от няколко интересни проекти от зората на синтпопа. Дискът се очаква през юни, а пред Pitchfork триото казва, че при създаването на албума те са се старали да забравят всичко, което са научили при записването на предишните пет.

Друга нюйоркска формация, A Place To Bury Strangers, предприемат нова уверена стъпка напред. Новият им проект носи името Worship и по всяка вероятност в него те отново ще смесят мистичното и шумното. Обещаващата песен You Are The One може да се изтегли на сайта на Stereogum.

След три години тишина белгийската синт-поп група Vive La Fête се завръща с Produit de Belgique, чиято дата на издаване е все още неизвестна.

Светослав Тодоров (The Fein)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *