New Music Review #3

Ето и към какво сме се насочили/наточили за слушане през тази седмица. Започваме с новият седми поред албум на канадското дуо Tegan and Sara. Той носи името Heartthrob и според първите ревюта е много радиофоничен и поп-ориентиран. Песни от него със сигурност ще чувате често на нашите партита, след като албумът бързо се превърна в любим на колегата The Fein.

tegan-sara-heartthrob

 

На пазара тази седмица се появява и вторият албум на Local Natives. Hummingbird излиза цели четири години след своя предшественик и е продуциран от Аарън Деснър от The National. Албум, в който според критиката бандата успява да избяга от многобройните сравнения с групите, които са и повлияли и да намери своят истински звук.

local

 

И още една група, която почака доста докато издаде своят втори албум. Това са манчестърската четворка Delphic, които са готови с наследника на първият им албум Acolyte.   Голямата пауза членовете на групата обясняват с дългите и изтощителни турове, които са се отразили на креативния процес и записите на новите песни. Collections е продуциран от Тим Голдсуърти и Бен Алън и излиза през лейбъла Polydor.

delphic

 

Тази седмица ще можем да чуем и дебютният албум на On An On. Историята на това трио е доста интересна. Всъщност тримата са остатъкът на групата Scattered Trees, която се разпада само няколко седмици преди да започне вече уговорените с продуцента Дейв Нюфелд записи по своя дебютен албум. Без много да му мислят тройката решава да продължи под ново име и да се възплзва от запазените си часове за записи. Резултатът от тях се казва Give In и излиза през Roll Call Records.

ON-An-On-Give-In

 

За финал оставяме дебютният албум на лондонската банда The History Of Apple Pie. Out Of View излиза през малкия инди лейбъл Marshall Teller Records, но работата по него не е никак малка и според групата е продължила повече от една година. Всички 4 сингъла на групата са включени в албума, заедно с още шест прекрасни шумни трака.

The-History-Of-Apple-Pie-Out-Of-View-608x608

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *