New Music Releases #9

Няма как да започнем прегледа на новите албуми за седмицата по друг начин освен с новото издание на легендата David Bowie. Това е негов двадесет и четвърти албум, както и негов първи с нов материал от десет години насам. The Next Day е записван в продължение на близо две години и беше пазен в тайна до рождения ден на Бауи в началото на годината, когато се появи и първия сингъл от него. Отново беше спазена и традицията продуцент на албума да е дъкгогодишния колаборатор на Бауи – Тони Висконти. За съжеление на феновете за момента турне в подкрепа на The Next Day за момента не се предвижда, но кой знае дали не ни чакат още изненади.

David_Bowie_-_The_Next_Day

 

Тази седмица се появява и официалния саундтрак към документалния филм Sound City, който разкрива историята на легендарното студио в Лос Анджелис. Режисурата на филма е поверена на Дейв Грол, който решава да се захване с този проект след като купува част от оборудването на студиото когато то затваря врати през 2011 година. В самия саундтрак към филма Грол успява да събере огромна плеяда от звезди сред които Пол Макарти, Джош Хом, Трент Резнър, Стиви Никс и Крис Новоселич.

Sound-City-soundtrack-608x608

 

Devendra Banhart издава своят осми албум през седмицата. Mala излиза на пазара след близо четири години затишие, което иначе не е присъщо за американския артист. Албумът е продуциран от самия Банхарт, с помощта на Ноа Джорджсън, който е част от неговата група. В албумът има песни както на английски, така и на испански, за който Девендра обяснява че в повечето случаи му е по-удобен, особено когато иска да разкрие някоя травма или болка, която се е случила в живота му.

69c71d09

 

На 12 март се появява и дебютният албум на чикагското дуо Wild Belle. Isles е изцяло написан и продуциран от Елиът и Натали Бергман, които са брат и сестра. Двамата успяват да създадат уникален стил в който реге, дъб и поп елементи съжителстват в приятна хармония. Албумът съдържа 11 песни и излиза през лейбъла Columbia Records.

20130304_wild_belle_isles_91

 

И за финал няколко думи за новия албум на шведската инди поп банда The Mary Onettes. Hit The Waves е трети албум на групата и техен първи от 2009 година насам. Албумът е продуциран от Дан Лисвик, който е част от култовото дуо Studio, както и основната сила зад лейбъла Service. Hit The Waves излиза през шведския лейбъл Labrador и за момента можете да го чуете изцяло в soudcloud профила на Labrador.

mary3Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *