New Music Releases #5

Ето и петте албума на които обръщаме по-специално внимание тази седмица. Започваме с третия студиен албум на Foals, който носи името Holy Fire. Единадесетте трака в него са продуцирани от дуото Flood & Alan Moulder, които са работили с всяка втора голяма алтернативна група през последните тридесет години. Според вокала на групата Янис Филипакис този албум е „безсрамно фънк“, но същевремено има и „по-тежки и по-мрачни моменти“.

-FOALS-HOLY_FIRE-DIGITALPACKSHOT_800

 

Продължаваме с втория албум на Veronica Falls, който след появява две години след техния дебют. Waiting For Something To Happen е продуциран от Rory Attwell, който е работил през последните години с Palma Violets, Yuck, The Vaccines и др. Самата група определя звукът в албума като по-изчистен, а самата група като пораснала, което се отразява в по-бавните песни от Waiting For Something To Happen.

bellacd376-500x500

 

Втори албум през седмицата пуска и Darwin Deez. Той се казва Songs For Imaginative People и излиза през лейбъла Lucky Number. Според самия музикант десетте песни в албума са най-добрата музика която той е писал до момента, а дали това е така можете да проверите и в soundcloud където албумът е качен за безплатно слушане.

darwindeez_sfip

 

И една много приятна dream pop банда от Брайтън, Англия попада в радара ни тази седмица. Fear Of Men в момента работят по своя дебютен албум, но тогава ще задоволят интереса ни с излизането на колекция от всички сингли, които групата е пускала през последните две-три години. Колекцията сингли носи името Early Fragments и е предназначена най-вече за феновете в Северна Америка, където групата не е издавала продукцията си досега.

kr94

 

И за финал едно силно издание от американският лейбъл Sub Pop. Това е четвъртият албум на нойз бандата Pissed Jeans, който носи името Honeys. Албумът е продуциран от номинирания за Грами – Alex Newport, който работи последно по последният албум на Bloc Party.

12689Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *