New Music Releases #18

Започваме представянето на новите албуми от седмицата с новата работа на Vampire Weekend. Нюйоркчаните издават своят трети албум Modern Vampires of the City, който критиката побърза да нарече най-добрият албум на групата до момента. Имайки предвид че предишните два също въобще не бяха лоши, очакванията определено са големи. Работата по албума е продължила близо две години, а самите песни са записвани на пет различни места. Албумът е първият, който Ростам Батманглиж от групата не продуцира сам, този път той работи с известният продуцент и личен негов приятел Ариел Рехтшаид.

Vampire-Weekend-Modern-Vampires-Of-The-City

Американското дуо MS MR пускат своят дебютен албум Secondhand Rapture на 14 май. Продуцент на албума е мъжката половина от дуото Макс Хърсхеноу, а малко помощ му е оказал и Том Елмхърст (Adele, Amy Winehouse). За MS MR се заговори много сериозно още преди година с излизането на първите им два сингъла Hurricane и Bones (която пък по-рано през годината се появи в трейлъра за сезон 3 на сериала Game of Thrones и допълнително вдигна статуса на дуото). Лизи и Макс все пак не избързват със дебютния си албум и се опитват да се концентрират единствено в работата по него, въпреки нарастващата си популярност. Резултатът вече е налице и се появява през Columbia Records.

Screen-Shot-2013-03-25-at-10.20.58-PM

И още едно американско дуо издава своят дебютен албум тази седмица. Dungeoness още не са достигнали до славата на колегите им по-горе, но пък имат всички предпоставки да го сторят. Музиката им съчетава любовта на Джон и Джен към поп хитовете и R&B музиката и по-специално връзката по-между им, която е в основата на една хитова песен. Едноименният им албум съдържа десет песни, всяка от които подходящо за лятно танцувално парти. Dungeoness излиза през лейбъла Secretly Canadian.

SC276-260x260

И като сме подкарали музикалните проекти съставени от двама човека, ще продължим с вторият албум на Kisses. В Kids in LA, Джеси Кивел и Зинзи Едмънсън показват своята по-спокойна и дори леко мрачна страна, което е в пълен контраст със слънчевите мелодии от техният дебют. И все пак албумът е богат на поп мелодии и инструментали, може би и в части със заслугата на двамата продуценти Пийт Уигс (Saint Etienne) и Тим Ларкомб. Албумът излиза на 14 май през лейбъла Cascine.

1752

И за финал отбелязваме вторият солов албум на John Grant. Американският изпълнител е записал албума в Рейкявик, Исландия, заедно с продуцента Биги Вейра от електронното дуото Gus Gus. Повечето музиканти които се включват в албума са от Исландия, като едно от интересните изключения е Sinead O’Connor която изпълнява беквокалите в албума. Pale Green Ghosts вече получи пълните пет звезди в ревю за The Guardian и обеща да последва стъпките на своя предшественик, който стана албум на годината на списание Mojo през 2010 година.

john-grant-pale-green-ghostsВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *