New Music Releases #12

Стартираме седмицата с информация за появaта на пазара на четвъртия студиен албум на Cold War Kids. Dear Miss Lonelyhearts излиза на 2 април и е записан в калифорнийското студиото на групата заедно с продуцента Ларс Сталфорс (The Mars Volta, Matt and Kim). Албумът също така е първи с новия китарист на бандата Дан Галучи, който замени преди около година Джонатан Ръсел. За новата продукция вокалът на групата Нейтън Уилет казва,  че е съставена от нови стилове и аранжименти, за които групата най-сетне се е чувствала готова да сподели със своите фенове.

cold-war-kids-dear-miss-lonely-hearts-signed

The Black Angels също пускат своя четвърти студиен запис през седмицата. Той се казва Indigo Meadow и е записан в Ел Пасо, заедно с продуцента Джон Конгълтън (Jens Lekman, The Walkman, Okkervil River). 13-те трака в албума продължават да дълбаят в добре познатия ни психеделичен стил на групата и също така продължават да носят определени социални послания, каквито срещаме в първият сингъл от Indigo MeadowDon’t Play With Guns.

The-Black-Angels-Indigo-Meadow-Album-Cover-e1358880938544

Продължаваме с два много интересни дебютни албума. Първият от тях е на дуото от Лос Анджелис – Bleached. Това е проектът на двете сестри Дженифър и Джеси Клавин, които може да ви познати от женската пънк банда Mika Miko. Bleached съществуват от 2011 година, но по различни причини двете момичета не моха да започнат по-рано работа въху своят дебют. Влиянията в Ride Your Heart, идват от 70-те години и минават през групи като The Ramones, Fleetwood Mac и The Rolling Stones.

Bleached-Dead-In-Your-Head1

Британският колектив Vondelpark стартира своето съществуване още през 2010 година, но повече като солова работа на фронтмена Люис Рейнсбъри. Три години по-късно триото е готово със своят дебютен албум, който определено се усеща повече като колективна работа, при това проектирана и изпълнена много внимателно. Доказателство за това са 18-те месеца в които момчетата записват Seabed, който успява да събера множеството стилове и музикални влияния, с които вече са известни Vondelpark.

Vondelpark-Seabed

Отбелязваме и новия албум на британската шесторка British Sea Power. За записите на Machinaries Of Joy групата черпи вдъхновение в планините на северен Уелс, а след това записва албума в родния си Брайтън. Всъщност 10-те трака от албума първо се появяват като част от шестте лимитирани EP-та, които групата издава за всеки един от шестте концерти, които правят като част от техните Krankenhaus вечери в Брайтън през 2012-та.

british-sea-power-machineries-of-joyВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *