New Music Releases #11

Не може да не започнем тази седмица без да обърнем внимание на новият албум на Depeche Mode, който излиза след четири години затишие. Delta Machine е записан през 2012 година в Санта Барбара и Ню Йорк. Албумът е продуциран от Бен Хилиър и според вокала на групата Дейв Геън е последният от една своеобразна трилогия в която са работили с този продуцент. Групата стартира и мащабно световно турне в подкрепа на албума, което ще мине през София на 12 май.

Depeche-Mode-Delta-Machine

С нетърпение очакваме да чуем и новият албум на Wavves. Afraid Of Heights е честен и с по-богат звук спрямо своите предшественици, споделя за него двойката която стои зад Wavves в момента – Нейтън Уилямс и Стъвън Поуп. Записите по албума продължават през цялата 2012 година, в която Нейтън и Стивън работят с продуцента Джон Хил, който пък е работил с имена от калибъра на M.I.A, Santigold и Rihanna. Участие в албума записва и фронтдамата на групата Rilo KileyДжени Люис.

WAVVES-Afraid-of-Heights

Някак неочаквано и тихомълком се появи и новината за нов албум на The Strokes. Comedown Machine е записан през лятото на миналата година в култовото студио Electric Lady в Ню Йорк. За албума групата комбинира някои песни които са останали извън предишния и албум, заедно с някои нови песни. А по всичко личи и че атмосферата в бандата е прекрасна след като вокала Джулиан Казабланкас този път се включва в записите заедно с останалите членове на групата. Басиста Николай Фрайчър споделя също че са записали албума като в доброто старо време. Вече можем и да чуем какво точно се е получило от това.

The-Strokes-Comedown-Machine

Тази седмица отбелязваме и дебютното издание на британският продуцент Стюърт Хауърд,  познат повече като Lapalux. Албумът се появява през лейбъла на Flying LotusBrainfeeder, след като самият той отговяря на мейл от британеца. Песните в Nostalchic са очакваната комбинация от house, hip-hop и r&b, която познаваме в работата на Lapalux. Гост вокали в него чуваме от Джена Андрюс и Кери Лийтъм, а самият албум можете да стриймнете изцяло в Resident Advisor.

lapalux

Chvrches се появиха изневиделица във втората половина на 2012-та и щурмуваха soundclud със своите брилянтни синтпоп хитове The Mother We Share и Lies. За никой не беше тайна че името им ще се споменава все по-често през 2013 година и популярността им ще нараства с всеки изминал ден. Със сигурност Chvrches спечелиха сърцата и на тримата ни в Indioteque и затова не можем да пропуснем тяхното първо EP – Recover. Макар и само с три трака, EP-то показва и някои различни по-мрачни страни на триото. И със сигурност ни кара да чакаме с още по-голямо нетърпение дебютния албум на Chvrches, който трябва да се появи до края на годината.

RECOVER-CHVRCHES-575x575Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *