На следващата страница (22.02.15)

Отново активизираме рубриката за най-интересни музикални статии и интервюта от последните дни. В новата селекция:

crystal

Разпадането на Crystal Castles беше една от изненадващите новини на миналата година и така соло албумът на Алис Глас се превърна в един от най-очакваните дебюти за 2015. Пред i-D тя за първи път говори за плановете си („албумът ще звучи като котка, която яде стопаните си след като са умрели“), както и за разочарованието си от някои тенденции. Време е нашето поколение да вземе своето. Можем да сме повлияни от миналото, но всичко ретро трябва да отиде по дяволите. То е регресивно, ограбва поколението от истинската ни идентичност и то в контекста на настоящето.

High Snobiety за все по-нискобюджетните видеоклипове на иначе големите имена в музиката и как всъщност дигиталната реалност провокира към по-малко кич и излишно визуално съдържание.

Един поглед от Stereogum към Silent Alarm, излезлия точно преди 10 години дебютен албум Bloc Party, чийто цял творчески път все повече стои като пример за това как едно винаги променящо се звучене може да върви ръка за ръка с лични. Въпреки че преди няколко месеца Келе издаде втория си соло албум, членовете на групата в момента работят по петия си студиен проект – първи за тях без напусналия без обяснения барабанист Мат Тонг.

И още една годишнина – 20 години от Maxinquaye на Tricky. The Quietus не се впуска в носталгични анализи, а ни вкарва в автентичната бристълска сцена и накъде е било съзнанието на Tricky в този момент.

Интервю ot 1987 г. с рядко разговорливия Лу Рийд е новата част от поредицата Blank on Blank, която превръща архивни аудио разговори с известни личности от музиката в кратки анимационни филмчета, визуализиращи казаното.

Мерилин Менсън не е човек, който често намира място в новините или сетлистите ни, но това интервю с Dazed and Confused добре показва защо личността му продължава да е интересна, независимо от това накъде се движи музиката му.

Future Islands, които внезапно се превърнаха в едно от най-коментираните имена из инди сайтовете за 2014 след изпълнението си в шоуто на Дейвид Летърман, разказват за начина си на работа, първите си изяви и албуми пред Noisey.

rediscovering-sfs-punk-scene-in-a-box-of-old-negatives-000-593-1424274855

Vice се обръщат към алтернативната култура и по-специално пънк сцената на Сан Франциско в средата на 70-те чрез намерените негативи на фотографа Джон Робъртс.

Дейв Раунтрий от Blur разказва пред The Guardian за записването на The Magic Weep, записваният тайно в Хонгконк нов албум на групата, първи за тях от 12 години.

На 12 февруари внезапно почина еднa от най-големите личности в съвременната журналистика Дейвид Кар. Pitchfork събира неговите материали на музикална тематика.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *