Jeniferever от Швеция в София на 13-ти май

След успешния концерт на No Age и Handsome Furs, предстои друго събитие, което ще представи на българската публика нещо ново и нечувано в страната.

На петък 13-ти шведската пост-рок група Jeniferever ще направи концерт в Дом на киното. Гостуването в София е по покана на Аларма, а към събитието се включват още експерименталната българска формация Flioffy и диджеите от Indioteque, съорганизатори на концерта.

Той е част от турнето към новия им албум Silesia, кръстен на областта в Полша, в която вокалистът на Кристофер Йонсон се намира, когато научава за смъртта на баща си.

Jeniferever са сформирани през 1996-та година в шведското градче Упсала. До момента имат три албума и пет мини издания. Дебютът им Choose a Bright Morning, е издаден от Drowned In Sound, в чийто каталог са попадали Kaiser Chiefs, Брет Андерсън (Suede), Bat For Lashes.

В опитите на критиците да дефинират стила им, се появяват определения като ембиънт пост-рок, но всички са единодушни, че те пренасят повече от достоверно скандинавската меланхолия и студенина в музиката си.

“Скандинавските групи владеят изкуството да превръщат песните си в епични буреносни гледки и Jeniferever не правят изключение.” (NME)

“Ако на шведската сцена е липсвала група като Sigur Ros, то вече я има в лицето на Jeniferever.” (musicOMH)

“Гласът на Кристофер Йонсон е на границата между меланхолията и спокойствието. Въпреки промъкващата се тъга, Silesia е все пак релаксиращо преживяване: цялото напрегнато звучене потъва в себе си и те оставя с чувство на вътрешен мир.” (Drowned in Sound)

Начало: 20 ч.

Вход: 10 лв.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *