Иън Браун в Букурещ

По-рано този месец Иън Браун и Джеймс Лавел от UNKLE добавиха няколко пукнатини по стените на амфи-театъра Arenele Romane в Букурещ, преди приютявал Placebo, Suede и Deftones.

Гостуването в румънската столица беше едно от малкото живи изяви на бившия лидер на Stone Roses през последната година, като шоуто включваше подгряване от най-ужасната група на света © (лаптоп виртуозите Sue Paparude), излизане на сцената все едно е един от техниците, песни изцяло от самостоятелните му албуми, стъпкване и оплюване на английското знаме*, липса на китарист, от време на време почти unplugged настроение, a най-накрая – музикантите изчезнаха, за да отстъпят място на пулта на еуфоричния Джеймс. Създателите на  Reign и Be There на едно място, този път не на видео стена на бургаския плаж, а съвсем на живо. И макар и да изглеждаше кратко, he stellified.

* Тълкуването на манчестърския акцент на Иън породи две версии защо той взе флага на английските фенове и започна да го тъпче – „Не се нуждаете от флаг, за да покажете откъде сте“, в което има смисъл, тъй като още при front row уринирането всички разбраха, и „Manchester is greater than England“.

Светослав Тодоров

снимки: Кирил СтанчевВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *