Handsome Furs от Канада ще бъдат специални гости на концерта на No Age

Концертът на американското дуо No Age на 22-ри април в R.B.F. ще бъде подкрепен от още две имена, които ще разтърсят сцената на столичния клуб, както те най-добре си знаят. Това ще бъдат канадците Handsome Furs и българската експериментална формация Котки под коли.

За Handsome Furs това ще второ посещение в България в рамките на 5 месеца, след като те направиха изключително участие в Sofia Live Club през декември. То мина като миг и надали някой е очаквал, че така желаната втора среща с тях ще дойде толкова скоро.

Творческата и семейна двойка започват да записват заедно, след като Дан Бeкнeр, вокалист на инди рок групата Wolf Parade, решава да започне соло проект. До момента Handsome Furs имат два албума – Plague Park (2007), вдъхновен от турнетата им в Скандинавия, и Face Control, написан по време на посещенията им в така привлекателната за тях Източна Европа. В момента те записват третия си албум, който както предходните, ще бъде издаден от легендарния лейбъл Subpop, за който са записвали Nirvana, Soundgarden и The Postal Servie, и към който са и No Age.

Повече около самите Дан и Алексис може да научите от интервюто, което те дадоха за Indioteque.

http://www.myspace.com/handsomefurs

Преди да видим две от най-атрактивните групи на северноамериканската инди сцена, ще видим и една българска – Котки под коли. Може да ги чуете на http://www.myspace.com/kotkipodkoliВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *