По стъпките на A Place To Bury Strangers: Exploding Head (2009)

aplace (1)

След като обърнахме внимание на първия албум на гостуващите на 15 октомври A Place To Bury Strangers, сега се насочваме към издадения преди точно четири години Exploding Head. За групата е повече от официален пробив в елита на световния алтернативен рок – албумът е издаден от Mute Records, дългогодишния дом на Depeche Mode, Ник Кейв, Goldfrapp, Erasure, сингълът In You Room е ремиксиран от Винс Кларк (Erasure, Depeche Mode, Yazoo), оценките на критиката са изцяло високи (“една от най-добрите шугейз групи за XXI век досега” – allmusic).

Едно от най-специфичните неща в звука на Exploding Head е това, че той е едновременно по-лесносмилаем от предходния, но не по-малко тежък. Може би идеалната комбинация между това да изчистиш идеите си и да продължиш собствения си път в музиката, в случая белязан от предимно триминутни еуфорични в един момент и меланхолични в друг песни.

Ако в едноименния си дебют се прокрадваха влияния от Jesus & The Mary Chain, то макар и без осезаеми заемки тук триото поглежда към The Cure (в Keep Slipping Away, една от най-раздвижените песни в албума), The Sisters of Mercy (Deadbeat) и Sonic Youth (Smile When You Smile).

Билети за концерта на A Place To Bury Strangers и също идващите отвъд Атлантическия океан Bambara може да намерите в Ticketstream на цена 25 лв. Промо парти на събитието предстои тази събота в клуб “Нов Берлин”.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *