Новини около дългоочаквания четвърти албум на Editors

Макар че всъщност те са свързани с поредното му отлагане. Editors записват предстоящия албум от края на 2010 г., а наскоро се появи информация, че те са насрочили нова сесия в началото на 2013 г. с идеята всичко да бъде завършено през юли. Те ще работят по песните в САЩ, може би за да хванат част от атмосферата наоколо – Том Смит цитира като вдъхновения Брус Спрингстийн, R.E.M. и Arcade Fire. Това звучи като доста рязка промяна на плана, тъй като се очакваше новият албум да удължи завоя към електрониката, ход, който изглежда е бил желан най-вече от напусналия китарист Крис Урбановиц.

На една от редките си напоследък изяви на живо, те изпълниха две нови песни, Formaldelhyde и A Ton Love , като засега не се знае дали представяните преди Two-Hearted Spider, The Sting, Sugar и Nothing още влизат в сметките.

Въпреки че в началото те работиха с легендарния Flood, който беше замесен в създаването на In This Light and On This Evening, продуцент на албума ще бъде Джакуайър Кинг, чието CV включва Kings of Leon, Том Уейтс и Modest Mouse.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *