Alarma Punk Jazz & Indioteque представят: Dirty Beaches (CAN)

„Ако искате да знаете как звучи Dirty Beaches, представете си едно лудо караоке в Туин Пийкс“ (Pop Matters)

 

Канадският експериментален изпълнител Dirty Beaches ще гостува в София на 19 септември по покана на Аларма Пънк Джаз Фест и Indioteque, които за пореден път обединяват сили в организацията на едно нетипично за българската сцена събитие.

 

Концертът ще се проведе в новооткрития клуб Studio Sounds Like…, който се намира на „Цар Освободител“ 8А, срещу Руската църквата. Преди Dirty Beaches на сцената ще излезе българо-германската формация Iliana & Rozenquarzexpress, а вечерта ще бъде довършена от диджеите от Indioteque.

 

„В момента няма нищо в музиката, което да звучи по подобен начин.“ (Pitchfork)

 

Зад името Dirty Beaches стои живеещият в Монреал Алекс Джан Хунгтай, иначе роден в Тайван в семейство на китайски революционер. Заради „неспособността ми да водя нормалния живот с работа от 9 до 17 ч.“ той изоставя професията си на готвач на Хаваите и хваща китарата.

 

„Dirty Beaches се прицелва в тъмната страна от рокендрола на 50-те. Подгответе се за малко мръснишки нео-ноар.“ (в. „Гардиън“ в рубриката „Нова група на деня“)

 

Музиката му, до която често стоят етикети като лоу-фай и нойз, съчетава разнообразни музикални и кино влияния, и е често описвана като подходяща за саундтрак на филм от Дейвид Линч или Куентин Тарантино. През 2011 г. Dirty Beaches издаде спечелилия любовта на критиците Badlands – първия му цялостен албум, иначе предшестван от саундтраци, многобрoйни EP издания и сплит сингли на касети и плочи. Впоследствие Badlands, кръстен на името на филма на Терънс Малик от 1973 г, е номиниран за най-престижната награда в канадската музикална индустрия, „Поларис“, наред с актуалните проекти на Arcade Fire, Stars и Нийл Йънг.

 

„Хунгтай сякаш все още търси пълните възможности на музиката си, но Badlands е със сигурност един интригуващ и на моменти завладяващ дебют“ (Allmusic)

 

Входът за концерта е 8 лв. на предпродажба в системата  на Ticketplus и на място в „Дюкян меломан“, а в деня на събитието цената му е 10 лв.

„Все едно Елвис ни разказва какво е да бъдеш в Ада“ (коментар в last.fm)

 

fb event https://www.facebook.com/events/523291407687132/

last.fm http://www.last.fm/event/3322527+Alarma+Punk+Jazz+-+Indioteque+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82:+Dirty+Beaches+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *