В очакване на: първи албум на Dali’s Car от 27 години насам

През 1984 г. току-що разделилият се с Bauhaus Питър Мърфи и бившият басист на Japan Мик Карн се събират в общ проект, наречен Dali’s Car и родил един-единствен албум – The Waking Hour. Обединението на готик мистиката на Мърфи с авантгарния арт рок на Карн се изгуби насред продуктивността им през десетилетията, но през октомври те ще се завърнат с миниалбум, записан малко преди смъртта на Мик през януари.

Двамата се събират в студиото през септември миналата година, малко след като бившият член на Japan е диагностициран с рак. Записите започват в Оксфорд и завършват в Истанбул, вторият роден град на приелия исляма Мърфи.

Въпреки че болестта на Мик Карн вече е била в напреднала фаза, петте песни, по които са работили, са напълно завършени – това са King Cloud, Sound Cloud, Artemis, Subhanallah и If You Go Away. В интервю за The Quietus Мърфи издава, че EP изданието може да се очаква през октомври. В същия материал, той казва още, че е това, което Боуи е трябвало да бъде, определя се като съставен от безброй цветове, посочва Мохамед Али като идол и че никога няма да престане да бъде красив, така че си заслужава четенето.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *