Зад вратата на студиото

През последните няколко дена се появи поредица от официални и недотам официални новини около започването и завършването на нови албуми, които се очаква да се появят в рамките на тази година.

(от студиото на Editors – някой друг вече да си представя как Том Смит крещи тези думи?)

Editors са на финална права със следващия си албум, който подобно на предишния ще бъде продуциран от алтернатив гуруто Flood. Интересен факт е, че през 2011 г. групата се е отказала от голяма част от новите си песни, а настоящите сесии идват след половингодишна пауза за избистряне на идеите. Може да проследите включванията имот студиото им в Twitter.

Крис Корнър, наскоро преместил се от любимия му Берлин в Лос Анджелис, сподели в блога си, че е започнал да композира петия IAMX. Въпреки че той може би ще бъде издаден през 2013 г. има догадки за EP през настоящата. Междувременно престоят му в Калифорния се оказа вдъхновение за поредица от фотографии, които имат опция и за купуване.

(Непоправимият меланхолик Крис Корнър на повече от неочакван фон – слънчева Калифорния)

От една седмица в студио също в Лос Анджелис са Pet Shop Boys, които в началото на годината издадоха би-сайд компилацията Format. Дуото прави и пореден изненадващ избор за продуцент – с тях е младият Андрю Доусън, работил с Кание Уест и Джей-Зи. За наследника на Yes (2009) те вече имат идеи за цели 22 песни.

Британската пост-рок група I Like Trains пък разкри името на предстоящия си албум, записван в северен Уелс – The Shallows . Ако сте ги пропуснали, може да започнете от прекрасния Progress Reform от 2006 г, в който всички песни са посветени на различни исторически събития.

Мортен Харкет, вече бившият фронтмен на A-ha, е завършил новия си соло албум, който за разлика от предходните му самостоятелни проекти, ще заложи на по-електронно звучене. Продуцент е Стив Озбърн (New Order, Placebo, Suede), а в песните се включват Kent и Pet Shop Boys.

По-късно тази година се очаква и нов албум от These New Puritans, но повече подробности около него засега не са известни, освен че плановете около издаването му са се забавили поради смяна на лейбъла.

Светослав Тодоров (The Fein)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *