Coldplay @ Manchester Evening News Arena

Помните ли онова романтично момче с британски вид и голяма уста, което ходеше по плажа и пееше yellow преди повече от 10 години. Ами, забравете го, защото на негово място имаме един мускулест мъж (много нелепо ми изглежда написано, но е така) с доста младежко все още лице, който танцува смешно в смешни дрехи и измисля безсмислени заглавия на албуми.

На втората вечер от турнето на Coldplay в големи зали в Обединеното Кралство сме. Случая е новият Mylo Xyloto, който излезе през октомври. Влезли сме с триста зора, защото нямахме пари да си купим билети навреме и над час се борихме със скалперите отвън. И разбирам няколко неща за себе си. Много харесвам Coldplay, колкото и кифленско да смятам, че е. Хaресвам и новия албум, слушам си го и ще си го купя. Харесвам и цигански сцени и обложки. Тази пред нас беше под формата на нещо като китара, по нея всички инструменти и техника нашарени във всякакви цветове, грифът се врязваше в правостоящата публика, тялото на китарата имаше платформа за тичане зад самата сцена, за да се порадват малко и хората отзад. Да, да, хора зад сцената, защото цялата 22 хилядна зала в Манчестър беше разпродадена. И то разпродадена не с празни места, които после остават от неуспелите да си продадат екстра билетите, а тотално разпродадена.

На първата песен се разбира защо са били толкова скъпи билетите – цялата зала светва от шарените гривнички, раздавани на входа. И е толкова красиво, че почваш да вярваш в Дядо Коледа.

 

Над хората падаха големи надути балони, хартиените буквички M и X, разбира се в 80-тарските електрикови цветове, се изстрелваха от машини над тичащия по грифа Крис, екраните бяха алтернативно кръгли и висяха навсякъде из залата. Явно много повлияни от 360 турнето на U2 и всякаквите различни сцени на Muse, но какво от това, беше и забавно и вълнуващо, и цялата обстановка успяваше да пренесе хората надалеч от всичко останало поне за мъничко.

 

Сетлистът беше хубав, разнообразен, липсваха ми страшно много неща, но това е нормално за група, която има пет албума и б-страни напълно достойни за живо изпълнение. Не знам и какво да напиша, всичко беше толкова направено за гледане, че глупаво да седя и да ви разкзвам картинки. Обаче препоръчвам много.

 

Till kingdom come, посветена на The Stone Roses (моята утеха за липсата на Life is for living). Не се вижда добре, но се чува хубаво

 

Viva La Vida, любимата на Крис Мартин, смята, че е най-добрата на Coldplay. Хората пееха нея на излизане от залата, бешe малко като на футболен мач.

 

Сет:

Mylo Xyloto
Hurts Like Heaven
Yellow
Lost!
Major Minus
In My Place
What If
Daylight
Violet Hill
God Put A Smile Upon Your Face
The Scientist
Up in Flames
Til Kingdom Come
Politik
Viva La Vida
Charlie Brown
Paradise
Encore:
Clocks
Fix You
Every Teardrop is a Waterfall

от АсетоOne comment on “Coldplay @ Manchester Evening News Arena

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *