Chromatics и Kill For Love, албум, за който си струва да убиеш

Chromatics издадоха един от най-интересните албуми на 2012 г. – четвъртият в дискографията им Kill For Love. Той е интригуващ най-вече с това, че въобще не звучи като оформен според новите тенденции – вместо кратък, бърз, ударен и съсредоточен в една посока, американската група създава албум дълъг близо час и половина с общо 16 песни с времетраене между 2 и 8 минути, които са крайно разнообразни.

В един момент ти се струва, че някои от заглавията могат да са творения на The XX, Class Actress или Purity Ring, други на Crystal Castles, в трети се долавя влиянието на The Cure и New Order, а тук-там се срещат и песни, които биха били подходящи за саундтрака на Drive – всъщност един от членовете на групата, Джони Джуъл, е част от Desire, създатели на една от най-запомнящите се песни в него – Under Your Spell. Kill For Love е без ограничения и с повече от силно начало – Into The Black, кавър на Нийл Йънг, едноименната песен и сингълът Back From The Grave (засега един от най-силните за 2012 г. според мен) те вкарват в едно особено настроение, но всеки път по различен начин.

Kill For Love, излизащ цели пет години след предходния Night Drive, се разпространява от популярния на инди сцената не само с името си лейбъл Italians Do It Better, работещ още с Девендра Банхарт, Zola Jesus, Camera Obscura, Titus Andronicus, Desire, The Album Leaf.

Той излезе още през март, но пък защо това да ни спира да препоръчаме малко креативна музика на тези, които се нуждаят от нея.

Светослав Тодоров (The Fein)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *