Best Videos Of The Week #20

Като цяло седмицата беше доста постна откъм нови и интересни клипове. И все пак се постарахме да селектираме пет клипа, които ако не друго са от групи, които не си приличат една с друга като стилове. Започваме с ново видео от Suede което е към вторият сингъл от последният им албум Bloodsports. Видеото към Hit Me показва млада двойка, която се е развихрила в музей, като двамата почти не оставят здраво произведение на изкуството след разрушителния си набез. Песента се поява и като част от едноименно EP, с два б-сайда и радио едит. Напомняме че най-близкият ви шанс да видите Suede на живо е на фестивала Summerwell (10-11 август) в съседна Румъния, при това в компанията на имена като The XX, Everything Everything, The Vaccines и много други.


Едно от любимите ми имена напоследък, базираната в Лос Анджелис изпълнителка Banks също пусна ново видео през седмицата. Този път то е към сингъла Warm Water, който е продуциран от Tottaly Enormous Extinct Dinosaurs. Видеото към песента е чернобяло и отново е поверено на режисьора Дилън Найт, който е работил и по двата предишни клипа на певицата.

През седмицата се появи и ново видео от американското електронно дуо Glass Candy. Beautiful Object е включена във втората част на компилацията After Dark, която излиза през лейбъла Italians Do It Better, който е собственост на половинката от дуото Johnny Jewel. Сред останалите имена в компилацията намират място и други негови проекти като Chromatics и Desire. Видеото към Beautiful Object е режисирано от Мартин Д’Ардженсио и включва кадри от записите на песента в монреалското студио на дуото.

Отбелязваме и поредно силно видео от Unknown Mortal Orchestra. Проектът, който се върти около новозеландеца Рубан Нилсон, издаде по-рано през годината вторият си албум, който се радва на позитивни оценки от критиката. Новият клип е към песента From The Sun и е режисиран от Рик Алверсън, който често попада в списъка на колаборатори от лейбъла на групата – Jagjaguwar.

И за финал видеото към новият сингъл на Katy B. What Love Is Made Of излиза официално на 8 юли и предшества вторият албум на изпълнителка, който трябва да се появи през есента. Видеото към песента е поверено на Емил Нава, а в него главна роля има и самата певица. Katy B се появи в музикалните новини през седмицата и след като, заедно с колежката си Jessie Ware изпълниха за първи път на живо общата им песен Aaliyah на фестивала BBC Radio 1’s Big Weekend.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *