Watch out for: Bears and Hunters

bearsandhunters

Отброяваме последен ден до гостуването на Nite Fields и е време да ви разкажем повече около Bears and Hunters, българската група, която ще излезе на сцената на Mixtape 5 (B-Side) преди тях.

Да започнем с малко предистория:

  • Сформирани са миналото лято от бившите членове на My Disorder Виктор Иванов (вокали, китара) и Антони Трандев (барабани).
  • Впоследствие от групата част стават Иван С. Вълев (бас, също така член на LaText и публикуван поет) и Петър Трифонов (китара).
  • Последните двама се присъединяват по препоръка на Георги Георгиев от „Остава“, който вече е работил с тях по соло проекта си. Но още преди да имат напълно изяснен състав, Bears and Hunters са сред първите имена в лейбъла му Homeovoxmusic, чиято цел е да наложи нови изпълнители на често доминираната от по-старите музикална среда тук.

Въпреки монолитно звучащите песни, всеки един от тях внася различен поглед.Останал съм с впечатлението, че с Петър сме най-близки като вкус и интереси. Като аз и Тони (най-вече) си падаме и по по-тежка музика, а Иван и Пепи са доста по-запознати с пост-пънк, инди сцената”, разказва 21-годишният Виктор, за когото футболът и киното са двата основни приоритета след музиката. Тази година планира да кандидатства операторство в НБУ, където Тони учи тон-режисура. Да бъде вокалист е нова роля, след като преди е бил изцяло на китарата, а за известно време свири и на барабани. „Хубавото е, че (въпреки различията) всеки е достатъчно зрял и нямаме неразбирателства за авторските парчета”.

Първото от тях, Comeback Story, направи премиера в Soundcloud профила на Indioteque. Видеото ще бъде заснето по-късно този месец и завършено през март. Самата песен ясно заявява както посоката на групата, така и какви са допирните им точки като музика. „Много ме зарадва албумът Listen на The Kooks, един от най-любимите ми за 2014-та. Мисля, че всички в групата са очаровани от новите албуми на Royal Blood, Interpol, Black Keys, Jack White и много други“.

Въпреки че в четвъртък вечер те вероятно ще изпълнят песни от групите, които са им повлияли, кавърите са нещо, което с „времето ще се отсяваме, докато не изчезне“.

Може да гледате Bears and Hunters на 5 февруари от 21 ч. преди австралийската група Nite Fields в Mixtape 5, както и на 11 февруари в „Строежа“ заедно с Hayes & Y, също част от Homeovoxmusic.

2015-02-05Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *